رمز موفقیت صاحبان مشاغل کوچک | دکتر زندگی

رمز موفقیت صاحبان مشاغل کوچک

در دوره‌ی رکود اقتصادی به‌سر می‌بریم. عده‌ی زیادی از مردم شغلشان را از دست داده‌اند و درآمد شرکت‌های بزرگ چنان کاهش یافته است که دیگر رغبت چندانی به استخدام نیروی جدید ندارند. با این اوصاف، شاید به خود گفته‌اید بهتر است خودم دست‌به‌کار شوم و کسب و کاری برای خود به راه بیندازم: یک کسب‌وکار کوچک. اما آمار نشان داده است بیش از هشتادوهفت درصد این کسب‌وکار‌های کوچک در طی یکی دو سال ورشکست و تعطیل می‌شوند. با بررسی این مشاغل کوچک معلوم می‌شود تنها عده‌ی کمی توانسته‌اند به موفقیت دست یابند و از میان ایشان فقط عده‌ای معدود نه‌تنها موفق بوده‌اند بلکه توانسته‌اند کسب‌وکار کوچک خود را به یک سازمان بزرگ، موفق و پول‌ساز تبدیل کنند. جالب اینجاست که تمام این مدیران بسیار موفق دارای خصوصیات مشترک هستند. آن‌ها شیوه‌ی مشترکی دارند که ایشان را به‌سوی پیروزی هدایت کرده است.

اگر شما نیز صاحب کسب‌وکار کوچکی هستید یا فکر به‌راه‌انداختن آن به سرتان زده است، خصوصیاتی را که در ادامه می‌خوانید در خود پرورش دهید زیرا این‌ها رمز موفقیت تمام صاحبان مشاغل کوچک بوده است.

۱- درباره‌ی موفقیت بیندیشید.

برای دست‌یافتن به موفقیتی که در پی آن هستید باید رؤیای بزرگی در سر داشته باشید. داستان هر موفقیت بزرگ با یک رؤیای بزرگ آغاز می‌شود. اگر می‌خواهید پولدار، موفق و مشهور شوید باید بتوانید خود را در چنین موقعیتی تصور کنید. یک رؤیای روشن و شفاف از آنچه می‌خواهید به آن برسید در سر بپرورانید، اما به‌جای خیالبافی، رؤیای خود را با تمام جزییات تجسم کنید. باید خود را در شرایطی که آرزو دارید به آن برسید تصور کنید. طوری خود را «موفق» مجسم کنید که بتوانید آن را حس کنید، لمس کنید و در آغوش بگیرید. باید بتوانید درست همان حسی را داشته باشید که در زمان موفقیت به شما دست می‌دهد. خوب فکر کنید. چه می‌خواهید؟ آرزو دارید میلیاردر شوید؟ پس خود را میلیاردر تصور کنید. چه حسی دارید؟ چه لباسی پوشیده‌اید؟ زندگی‌تان چه تغییری کرده است؟ به تمام جزییات دقت کنید. در طی روز از هر فرصتی استفاده کنید و تجسمتان را در ذهنتان مرور کنید. باید بتوانید هرچه بیشتر آن را حس و باور کنید.

۲- کاری را در پیش گیرید که دوستش دارید.

برای این‌که موفق باشید لازم است سخت کار کنید و بخشی یا حتی همه‌ی زندگی خود را تغییر دهید. پس لازم است کاری را که انجام می‌دهید دوست داشته باشید و به شوق رسیدن به موفقیت، تغییرات را بپذیرید. اگر عاشق کارتان باشید، موفقیت خود به سویتان خواهد آمد. تنها به صرف این‌که تصور می‌کنید کاری ممکن است سودآور باشد، به انجام آن نپردازید. اگر احساس می‌کنید کاری را که انجام می‌دهید دوست ندارید، بیهوده به موفقیت و ثروت امیدوار نباشید. هیچ ثروتمندی را نخواهید یافت که از کارش متنفر باشد. حتی اگر خود را وادار کنید وظایفتان را به‌خوبی انجام دهید، باز هم موفقیت چشمگیری در کارتان به‌دست نخواهید آورد.

۳- به توانایی‌های خود تکیه کنید.

با خود رو راست باشید. امکان ندارد بتوانید هر کاری را که به شما پیشنهاد می‌شود انجام دهید. برخی برای این‌که پول بیشتری به‌دست آورند هیچ پیشنهاد کاری را رد نمی‌کنند اما با این شیوه، در هیچ کدام از این کارها موفقیت چندانی به‌دست نمی‌آورند. برای موفق‌شدن لازم است ابتدا توانایی‌تان را بشناسید و سپس تمام انرژی و تلاش خود را صرف آن کنید.

۴- هرگز احتمال شکست را فراموش نکنید.

اگر با اولین شکست، امید خود را از دست بدهید و تلاش را رها کنید به هیچ موفقیتی دست نخواهید یافت. لازم است به هدف خود ایمان داشته باشید و با تمام وجود باور کنید که توانایی رسیدن به آن را دارید. باید برای کاری که انجام می‌دهید، معنایی بسازید. باید بدانید که این کار چه تغییر مثبت و بزرگی در محیط اطرافتان، زندگی مردم و زندگی خودتان به‌وجود خواهد آورد. باید باور کنید پشت ابری از تردید که پیرامونتان را فرا گرفته است، دنیای روشن موفقیت قرار دارد. هر قدر بیشتر به خود و کارتان ایمان داشته باشید، به همان اندازه سریع‌تر به موفقیت دست می‌یابید.

۵- مطابق با رؤیایی که در سر دارید، برنامه‌ریزی کنید.

خب؛ اکنون شما رؤیای بزرگی در سر دارید. به کاری که می‌خواهید انجام دهید باور دارید و توانایی انجام آن را نیز در خود حس می‌کنید. اما برای رسیدن به این رؤیا از چه مسیری باید حرکت کنید؟ برای کشیدن نقشه‌ی رسیدن به مقصد، اهداف خود را روی یک برگه بنویسید. خیالبافی نکنید اما منفی‌باف هم نباشید. بر واقعیت‌هایی انگشت بگذارید که بتوانند شما را به‌سوی موفقیت سوق دهند. ابزارها و نیروهایی را که در دست دارید بشناسید. برای رسیدن به هدفتان یک فاصله‌ی زمانی مناسب و واقعی تعیین کنید. اهدافتان را به سه دسته‌ی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم کنید. فواصل زمانی را هم که تعیین کرده‌اید به همین شکل تقسیم کنید و در دسته‌های مختلف جا دهید. اکنون می‌دانید هر روز باید از چه مسیری قدم بردارید و چگونه به مقصد برسید.

۶- سخت کار کنید.

این تصور باطل را که ثروتمندان همه آدم‌هایی خوش‌اقبال هستند از سرتان بیرون کنید. تمام کسانی که توانسته‌اند خود را از صفر به میلیارد برسانند، به‌سختی کار کرده‌اند. اگر فقط بنشینید و به در و دیوار زل بزنید، هیچ چیزی نصیبتان نخواهد شد. برایان تریسی می‌گوید: «اگر هشت ساعت در روز کار کنید تنها آن‌قدر درآمد خواهید داشت که ضرورت‌های زندگی‌تان تأمین شود.» از هر ثروتمندی بپرسید، به شما خواهد گفت که در شروع کسب‌وکار خود بیش از شصت ساعت در هفته کار کرده است. اگر اکنون در مرحله‌ی شروع کار هستید، آماده باشید تا برای مدتی با مسافرت‌های آخر هفته و مهمانی‌های شبانه خداحافظی کنید. اگر رؤیای بزرگی در سر داشته باشید و برای رسیدن به آن مشتاق باشید، این کار چندان هم سخت نخواهد بود.

۷- همواره به دنبال راه‌های برقراری ارتباط با مردم باشید.

شاید باورتان نشود که این ارتباط‌ها و آشنایی‌ها تا چه اندازه به کمکتان خواهد آمد و چقدر به نفعتان خواهد بود. به‌عنوان صاحب یک کسب‌وکار کوچک باید به دنبال راه‌ها و ارتباط‌هایی بگردید که شما را به موقعیت‌های تازه راهنمایی کنند. ارتباط با هر کسی را جدی بگیرید. گاه یک منشی ساده هم می‌تواند برای شما موقعیتی فوق‌العاده فراهم آورد.

۸- بی‌وقفه در حال آموختن باشید.

برخلاف آنچه اغلب مردم تصور می‌کنند، برای موفق‌بودن لازم نیست مدارک بالای تحصیلی داشته باشید. اغلب کسانی که به‌عنوان انسان‌های بسیار موفق و پولدار شناخته شده‌اند، افرادی با توانایی و هوش عادی هستند اما هیچ فرصتی را برای آموختن آنچه در مسیر رسیدنشان به موفقیت نیاز دارند، از دست نداده‌اند. برای این‌که به موفقیت برسید لازم است برای آموختن در زمینه‌ی کاری خود مشتاق باشید، پرس‌وجو کنید، کنجکاو باشید، کتاب بخوانید و اطلاعات جدید را از طریق مجلات و روزنامه‌ها و اینترنت به‌دست آورید.

۹- صبور باشید و ایمان خود را حفظ کنید.

هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند راه موفقیت سهل و آسان است. بپذیرید که باید در مسیر خود با سختی و ناراحتی هم روبه‌رو شوید. باید سخت کار کنید. شاید در یک روز نتیجه‌ی تمام سعی و تلاشتان از بین برود. باید بتوانید حتی در بدترین شرایط هم به آنچه در آرزویش هستید وفادار بمانید و آن را رها نکنید. تمام افراد موفق دنیا، موفقیت‌های بزرگ خود را مدیون شکست‌های بزرگشان می‌دانند. هر قدر بیشتر به خود و رؤیایتان ایمان داشته باشید، بیشتر می‌توانید در راه رسیدن به موفقیت صبر و حوصله پیشه کنید.

۱۰- خود را وادار کنید منضبط باشید.

کار لازم را در وقت لازم انجام دهید، چه این کار را دوست داشته باشید چه نداشته باشید. منضبط‌بودن کلید موفقیت است. برای رسیدن به موفقیت گاه لازم است کاری را انجام دهید که دوست ندارید، و از انجام کارهای مورد علاقه‌تان چشم‌پوشی کنید. این بهای اندکی است که باید برای رسیدن به موفقیت بپردازید.

 

منبع: مجله راز

درباره‌ی مجله راز

مجله راز
دو هفته نامه روانشناسی راز، از انتشارات نسل نو اندیش - مدیر مسئول: بیژن علیپور - حامی وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *