10 راهکار طبیعی برای خروج از لاکِ دلتنگی | دکتر زندگی

10 راهکار طبیعی برای خروج از لاکِ دلتنگی

  • زندگی بسیار ملال‌ آور است.
  • هدف از زندگی چیست؟
  • من هرگز شاد نخواهم شد.

آیا این اندیشه‌ های اندوهبار برای شما، آشنا به‌نظر می‌رسند؟ شاید چنین باشد. بدانید که غم و اندوهِ موقتی در کل طبیعی است اما غلبه‌ کردن بر آن چندان آسان نیست. اگر اندیشه‌ های منفی‌ تان را به حال خود رها کنید، بیشتر گسترش می‌ یابند و به افسردگی جدی منجر می‌ شوند. درست به همین دلیل، بسیار اهمیت دارد که هر چه زودتر دست‌ به‌ کار شوید و خودتان را از این حالت خارج کنید.

شاید این راهکارها مشکلاتتان را به‌ کلی از بین نبرد اما کمک می‌ کند که ساختار اندیشه‌ های منفی‌ تان را درهم بشکنید و احساس دلتنگی‌ تان را متوقف کنید. اگر فکر می‌ کنید ممکن است مشکلی جدی در این زمینه داشته باشید، تردید نکنید و هر چه زودتر از مشاوری حرفه‌ ای کمک بگیرید.

1- چرخه‌ های احساسی را درک کنید. انسان، همواره به نوسان احساسی دچار می‌ شود. بعضی روزها احساس می‌ کنید چنان با انگیزه و پر انرژی هستید که هیچ عاملی نمی‌ تواند شما را از تلاش و کوشش برای دستیابی به اهدافتان باز دارد. بعضی روزها هم به‌ شدت احساس می‌ کنید که بی‌ انگیزه هستید. بیشتر وقت‌ ها نیز در حالتی بین این دو قرار دارید. درک‌ کردن ساختار احساسات مثبت و منفی به شما کمک می‌ کند که به احساساتتان توجه داشته باشید. دفعه‌ ی بعد که به‌ طور موقت دلتنگ بودید، فقط به یاد آورید که چنین احساسی در کل طبیعی است و به‌ زودی سپری می‌ شود. آگاهی ‌یافتن از موقتی‌ بودن احساس دلتنگی نیز از ناخوشایند بودن آن می‌ کاهد.

2- بکوشید وقتتان را با انسان‌ های مثبت‌ اندیش بگذرانید. هیچ عاملی، به‌اندازه‌ ی انسان‌ هایی که با آنان ارتباط دارید، در اندیشه ‌و احساس شما تأثیر نمی‌ گذارد. اندیشه‌ ها، چه مثبت و چه منفی، مسری هستند. اگر با انسان‌ های منفی‌ نگر ارتباط دارید، پس طبیعی است که شما نیز اندیشه و احساسی منفی داشته باشید. برای بهبود بخشیدن به نگرشتان درباره‌ ی زندگی، بهتر است بیشتر وقتتان را با انسان‌ های مثبت‌ اندیش بگذرانید. همواره انسان‌ های مثبت‌ اندیش را جستجو کنید و بکوشید نگرش آنان را به‌ خوبی درک کنید. در این صورت، از شادمانی آنان بی‌ بهره نخواهید ماند.

3- به موفقیت‌ های گذشته‌ ی خودتان بیندیشید. در رویارویی با شکست‌های بزرگ، بی‌ تردید موفقیت‌ های گذشته‌ ی خودمان را فراموش می‌ کنیم. دستاوردهای گذشته‌ ی خود را به یاد آورید تا حالتان اندکی بهبود یابد. در گذشته، چه عاملی سبب شده است که موفق شوید؟ در چه زمینه‌ هایی مهارت دارید؟ این تمرین اغلب اعتماد به‌ نفستان را تقویت می‌ کند، سبب می‌ شود به ضعفتان پی ببرید و اندیشه‌ هایی موفقیت‌آفرین را برای آینده در ذهنتان بپرورانید.

4- همواره سپاسگزار باشید. ماهیت انسان به‌ گونه‌ای است که همواره موقعیت خود را با افراد موفق‌ تر از خود مقایسه می‌ کند. وقتی بکوشید به نعمت‌ های زندگی‌ تان توجه کنید، موضوعی که به دلتنگی شما منجر شده است چندان جدی به‌ نظر نخواهد رسید.

5- صحنه را تغییر دهید. شیوه‌ ای مناسب برای تغییر دادن چگونگی احساستان این است که محیط پیرامونتان را تغییر دهید. وقتی انسان به مشکلی دچار می‌ شود، اغلب گرایش می‌ یابد که مشکلش را به عاملی در محیط پیرامونش نسبت دهد. شاید او به مرحله‌ ای برسد که با حضور در آن محیط فقط مشکلاتش را به یاد آورد. این چرخه به‌ راستی چرخه‌ ای خطرناک است. یگانه راه‌ حل ممکن در چنین وضعیتی این است که تغییری را در فضای پیرامونتان به‌ وجود آورید. ضرورتی ندارد که تغییری بنیادین را ایجاد کنید. می‌ توانید آن محیط را مرتب کنید، از وسایل تزیینی آرامش‌ بخش استفاده کنید یا فقط شمع روشن کنید.

6- به طبیعت پناه ببرید و از آن درس بگیرید. در طبیعت هرگز مشاهده نمی‌ کنید پرنده‌ ای کوچک به این دلیل دلتنگ شود که چرا عقاب نیست یا چرا پرنده‌ ی دیگر توانسته است دانه‌ ای بزرگ‌ تر بیابد. در طبیعت، می‌ توانید شادی و نشاطی واقعی را احساس کنید. با مشاهده‌ ی معجزات طبیعت به‌ راستی دلتنگی‌ تان را فراموش خواهید کرد.

7- ورزش کنید. ورزش‌ کردن سبب می‌ شود احساسی بهتر داشته باشید. حتی پیاده‌ روی کوتاه‌ مدت نیز سبب می‌ شود احساس دلتنگی شما کاهش یابد یا از بین برود.

8- تغییری را در برنامه‌ ی روزانه ‌و همیشگی خودتان به‌ وجود آورید. انجام ‌دادن کارهای روزمره به شیوه‌ ای یکنواخت ممکن است خسته‌ کننده و ملال‌آور باشد. برای دچار نشدن به این حالت می‌ توانید تغییری موقتی را در برنامه‌ های روزمره‌ ی خودتان به‌ وجود آورید. برای نمونه می‌ توانید یک روز مرخصی بگیرید و به انجام‌ دادن کاری بپردازید که به آن علاقه دارید و تاکنون برای انجام‌دادن آن وقت نداشتید. وقتی چند وقت یک‌ بار می‌کوشید زمانی را به انجام‌ دادن کار دلخواهتان اختصاص دهید، به انسانی شادتر تبدیل می‌ شوید. در این صورت، بهره‌ وری شما افزایش خواهد یافت.

9- تصویری کلی را در نظر داشته باشید. ما آفریده‌ هایی هستیم که در جهانی شگرف با نظمی بی‌ نظیر زندگی می‌ کنیم. شاید مشکلات ما در آینده‌ ای نزدیک فراموش شوند. به بیان دیگر، ممکن است پس از مدتی پی ببریم که مشکلاتمان توهمی بیش نبودند. دلتنگ‌ بودن یا غصه‌ خوردن هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد. در زمان حال زندگی کنید و لحظه‌ لحظه‌ی زندگی‌ تان را قدر بدانید.

10- کاری را انجام دهید که به بهبودی شما کمک می‌ کند. بهترین شیوه برای متوقف کردن احساس دلتنگی این است که دست‌ به‌ کار شوید. بزرگ‌ ترین مشکلتان چیست؟ چگونه می‌ توانید آن را کاهش دهید یا حل کنید؟ وقتی تصمیم می‌ گیرید غصه‌ خوردن را متوقف کنید و برای دستیابی به اهداف ارزشمندتان تلاش کنید؛ دیگر برای دلتنگ‌ شدن وقت نخواهید داشت. تلاش‌ کردن در واقع ذهنتان را مشغول می‌ کند و به شما انگیزه‌ ای بیشتر می‌ بخشد. وقتی با نتیجه‌ ی تلاشتان رو به‌ رو می‌ شوید، مثبت‌ اندیشی برای شما آسان‌ تر خواهد شد.

منبع: مجله راز، سیما فرجی

درباره‌ی مجله راز

آواتار مجله راز
دو هفته نامه روانشناسی راز، از انتشارات نسل نو اندیش - مدیر مسئول: بیژن علیپور - حامی وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *