۳ راهکار برای عبور از ترس‌ های ذهنیِ کارآفرینی | دکتر زندگی

۳ راهکار برای عبور از ترس‌ های ذهنیِ کارآفرینی

وقتی فردی تصمیم می‌ گیرد که کارآفرین شود؛ احتمالا ذهنیتی از موانع و ریسک‌ هایی که در مسیر کسب‌ و کار پیش خواهد آمد، در ذهن خود دارد. با این حال هر چه عمر کسب‌ و کار بیشتر می‌ شود، موانع بیشتری بر سر راه کارآفرین خودنمایی می‌ کند. این به خصوص در وقتی‌ ست که کسب‌ و کار هنوز آن‌ چنان که باید و شاید جان نگرفته و به مرحله‌ ای نرسیده که بتوان در مورد تداوم‌ یافتن حیات آن نظر قطعی داد. این مرحله‌ ای‌ ست که سیل افکار منفی و ناامید کننده به ذهن کارآفرین هجوم می‌ آورد و اگر از قبل برنامه‌ ای برای این مرحله تدارک دیده نشده باشد، ممکن است عطای کارآفرینی به لقایش بخشیده شود. در ادامه ۳ راهکار را نوشته ‎‌ام که می‌ تواند به کارآفرین کمک کند تا از این مرحله ی دشوار عبور کند.

۱- به کاری که انجام می‌دهید اعتقاد داشته باشید

وقتی شما به کارتان اعتقاد داشته باشید، آن‌ وقت می‌توانید در مورد آن برنامه‌ ریزی کنید. این اعتقاد، اعتماد به نفس را هم به دنبال خود می‌ آورد و باعث می‌ شود کارآفرین در همان مراحل اولیه فعالیت کارآفرینانه به شکل بهینه‌ ای روندهای کسب‌ و کار را مدیریت کند. این نکته، باعث موفقیت فاز اول کسب‌ و کار می‌ شود که همان تضمین پایا و مانا بودن کسب‌ و کار در مراحل آغازین فعالیت خود است. این اعتماد به نفس در مرحله توسعه کسب‌ و کار هم به کار می‌ آید و باعث می‌ شود این روند هم به شکل صحیحی دنبال شود و به نتایجی که کارآفرین در پی آن است، برسد. یادمان باشد که توسعه کسب‌ و کار هیچ گاه به پایان نمی‌ رسد و بر شما به عنوان کارآفرین است که در هر نقطه از این فعالیت به نحوی حرکت کنید که انگیزه شما حداکثری باشد. جمله معروفی دارم که آن را به شکل خطاطی شده قاب کرده‌ام و به دیوار دفترم زده‌ام. جمله این است:

باور کنید کارتان خاص است و اگر شما نباشید زندگی سخت خواهد شد.

شما باید در قالب کسب‌ و کارتان خدمتی را ارائه دهید که جامعه مشتریان‌ تان آن را بسیار ضروری قلمداد کنند. اگر رویکرد شما در مرحله ایجاد کسب‌ و کار و بعد، اداره آن به این صورت باشد، آن وقت از بسیاری از موانع ذهنی و ترس‌های ذهنی کارآفرینی گذشته‌ اید. چرا که در این حالت با ایجاد یک کسب‌ و کار در وهله اول به فکر سود خود نیستید؛ بلکه ارائه خدمتی ضروری به خلق خدا را دنبال می‌ کنید و این می‌ تواند سدی محکم جلوی هر نوع بی‌ انگیزگی و ناامیدی باشد.

۲- آموزش یکی از مهم‌ ترین اولویت‌ ها برای کارآفرین باشد

همیشه در آموزش فضاهای جدید و رشد جدید اتفاق می‌ افتد. اگر می‌ خواهیم با کسب‌ و کار خود روی جامعه اثرگذار باشیم، باید آموزش را به فرایندی دائمی در زندگی خود تبدیل کنیم. آموزش برای یک کارآفرین می‌ تواند شامل انواع مختلفی باشد و از آموزش‌های انگیزشی و خودیاری را در بر بگیرد تا آموزش‌ های اقتصادی و مالی. گاهی اوقات در قالب آموزش فقط از تجربیات استفاده می‌ کنید و گاهی آموزشی فراتر از تجربیات را از سر می‌ گذرانید. در این حالت شاید تکرار مستمر یک کار برای آموزش، نیاز شما باشد که این همان آموزش به شیوه کلاسیک آن است.

البته یادمان باشد که آموزشی به کار ما می‌ آید که به بالندگی ما کمک کند. یعنی انگیزه دو چندانی برای کار و فعالیت در ما به وجود بیاورد.

گاهی از آموزه‌ ها و مفاهیمی استفاده می‌ کنیم که موجب نخوت و رخوت و متعاقب آن ناامیدی و بی‌ انگیزگی می‌ شود که این آموزه‌ ها چندان دور از دسترس ما هم نیستند و بنابراین لازم است بدانیم از چه آموزه‌ هایی استفاده می‌ کنیم. در بخشی از این یادداشت اشاره شد که آموزش روندی تمام‌ ناشدنی‌ ست. اگر این ذهنیت را در خود پرورش ندهیم، بسیاری از آموزش‌ های دریافتی ما به تدریج کارکرد و تاثیر خود را از دست خواهد داد. در جهانی هستیم که هر روز با ظهور تکنولوژی‌ های جدید، صنایع مرسوم کهنه و از کار افتاده می‌ شوند و این روند به شکل سریع‌ تری در مورد آموزه‌ های امروز و دیروز شما اتفاق می‌ افتد و زحمات شما در حوزه یادگیری را از بین می‌ برد.

۳- مشاوره و الگوبرداری را فراموش نکنید

از طریق مشاوره و الگوبرداری می‌ توانید برای الهام‌ بخشی به خود جهت تداوم روند کارآفرینانه‌ ای که در پیش گرفته‌ اید استفاده کنید و افزون بر این از طریق الگویابی به مستندسازی فعالیت‌ هایی که تاکنون صورت گرفته است بپردازید و از این طریق بهترین رویکرد آموزشی ممکن را دنبال کنید. خیلی چیزها اگر صرفا از جنبه تئوریک دنبال شود، نمی‌ تواند عمق چندانی در ذهن بیابد و تاثیری واقعی به وجود بیاورد. اگر این با الگوبرداری و مستندسازی همراه شود، آن وقت تاثیری تصاعدی به خود می‌ گیرد و می‌ تواند به شکلی واقعی و بادوام زندگی فرد کارآفرین و به طور کلی فردی را که در جستجوی موفقیت است، متحول کند.

یادمان باشد که مغز ما ساختاری الگو گیرنده دارد و اگر از این قابلیت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم، آن وقت تحقق خواسته‌ ها و اهداف‌ مان را در بهترین سطحش به نظاره خواهیم نشست.

البته باید از الگوهایی استفاده کنیم که خودشان آن تجربه کاری را در بهترین وجه ممکن از سر گذرانده‌ اند و به ثمر رسانده‌ اند.

منبع: مجله پنجره خلاقیت، یادداشتی از مهندس سیده فاطمه مقیمی – کارآفرین

درباره‌ی دکتر زندگی

دکتر زندگی
خانواده، عشق، تحول، موفقیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب صحیفه. لایسنس فعال نشده است، برای فعال کردن لایسنس به صفحه تنظیمات پوسته بروید.