بس است! دست از لوس‌کردن فرزندانتان بردارید | دکتر زندگی

بس است! دست از لوس‌کردن فرزندانتان بردارید

شاید باور نکنید اما زیاده‌ روی در محبت‌ کردن به کودکان، یکی از انواع سوء استفاده از کودکان است!

بله، درست متوجه شدید، با لوس‌ کردن فرزندانتان به آینده و سلامت روانی آنان صدمه می‌ زنید و لازم است هر چه سریع‌ تر دست از این کار بردارید. شاید نکاتی که در ادامه خواهید خواند به شما کمک کند تا تصمیمی جدی در مورد اصلاح نحوه‌ ی تربیت کودکانتان اتخاذ نمایید.

یکی از ابتدایی‌ ترین وظایف هر والد، آماده‌ کردن فرزندان برای زندگی است. اکنون شما به عنوان یک بزرگسال به‌ خوبی می‌ دانید که در دنیای واقعی همیشه به آن‌ چه دوست داریم دست نخواهیم یافت و اگر کسی در کودکی عادت کرده باشد که به تمامی خواسته‌ های خود برسد، در بزرگسالی نمی‌ تواند با شکست‌ها کنار بیاید.

رابطه‌ ی میان فرزندان و والدینشان بر اساس عشق است، نه پول! اگر کودک خود را به گرفتن ِ رشوه عادت دهید، به احتمال زیاد در آینده، زمانی که خواسته‌ های او بزرگ‌تر، گران‌تر و گاه غیرممکن می‌ گردد، دیگر نمی‌ توانید انتظار خوش‌ رفتاری و محبت از جانب وی داشته باشید.

الگوی خوبی باشید. والدین تنها کسانی نیستند که در ذهن کودک تأثیر می‌گذارند. اگر والدین، خود انسان‌هایی قوی، منطقی و موفق نباشند، کسان دیگری به جای والدین شکل‌دادن شخصیت وی را برعهده می‌گیرند؛ کسانی که ممکن است مسیر زندگی وی را برای همیشه تغییر دهند و از کودک شما فردی بسازند که به هیچ روی فرد خوب و موفقی نخواهد بود.

تربیت را بار دیگر برای خود معنا کنید. شاید لازم باشد تا تعریف دیگری از پرورش و تربیت کودک در ذهن خود بسازید. آیا کودک خود را به‌ خوبی می‌ شناسید؟ آیا از نیازهای روحی و روانی او با‌خبرید؟ گاهی خریدن هدایای گران‌ قیمت و یا رفتن به سفرهای رؤیایی راه مناسبی برای شادکردن فرزندانتان نیست. گاه اختصاص‌ دادن زمانی مختص فرزندتان، برای او از هر هدیه‌ ای با ارزش‌تر خواهد بود. گاه نشستن پای درددل فرزند نوجوانتان و داشتن یک گپ دوستانه با او، اهمیتی بسیار حیاتی‌ تر از پرداختن به مشکلات درسی وی دارد. به خاطر داشته باشید که گاه خریدن اسباب‌ بازی، کامپیوتر، اتومبیل و … راه ساده‌ ای برای فرار از پذیرفتن مسئولیت یک والد ِ خوب‌ بودن است.

برای رهایی از احساس گناه، از فرزند خود سوء استفاده نکنید. همه‌ ی ما در زندگی مشکلاتی داریم. برخی از والدین ناچارند ساعات زیادی را در طی روز مشغول به کار باشند، برخی از والدین رابطه‌ ی خوبی با یکدیگر ندارند، برخی خیلی زود از کوره در می‌ روند و… تمام این مشکلات عذاب‌ وجدانی را بر والدین تحمیل می‌ کند که آن را با خریدهای بیجا، مسافرت‌ های فراوان، محبت‌ های بی‌ اندازه و تن‌ دادن به تمامی خواسته‌ های فرزندانشان تسکین می‌ بخشند.

بهتر است راه‌ حلی منطقی‌ تر و بهتر از خراب‌ کردن آینده‌ ی فرزندانتان بابت تسکین و آرامش خود بیابید. اگر ناچارید بیش از دیگران کار کنید بهتر است بدانید کیفیت ساعاتی که با فرزند خود می‌ گذرانید بسیار مهم‌ تر از میزان ساعاتی است که در کنار او هستید.

اگر واکنش‌هایی منطقی و بالغانه در برابر مشکلات داشته باشید و بدانید وظیفه‌ ی اصلی شما در قبال فرزندانتان چیست، فرزندانتان نه‌ تنها از مشکلات شما آسیبی نخواهند دید بلکه از این مشکلات درس‌ هایی خواهند آموخت که برایشان از هر هدیه‌ ای گران‌ بهاتر است.

با لوس‌ کردن فرزندانتان نعمت درک شادی واقعی را از آنان دریغ خواهید کرد. دنیا برای فرزند شما تنها در به‌دست‌ آوردن خواسته‌ های گوناگون، بجا و نابجا خلاصه خواهد شد. فرزند شما از لذت تلاش و به‌دست‌ آوردن موفقیت محروم خواهد ماند و شما موجب می‌ شوید تا هرگز درک نکند که تا چه اندازه توانا و هوشمند است.

به فرزندان خود بیاموزید برای پیشرفت، به جای این‌ که در انتظار تشویق دیگران باشند، انگیزه‌ هایی درونی و قوی بیابند. انگیزه‌ های درونی برای پیشرفت و موفقیت هم مؤثرترند و هم قابل دسترس‌تر!

افراد موفق تنها به این دلیل به موفقیت دست می‌ یابند که از کارهایشان لذت می‌ برند و به خود افتخار می‌ کنند و برعکس افرادی که موفق نیستند اغلب کارهایشان را به این دلیل انجام می‌ دهند که می‌ خواهند دیگران آن‌ ها را تمجید کنند و یا هدیه و پاداش دریافت نمایند. اگر مدام بابت موفقیت‌ های فرزندانتان به آن‌ها پاداش‌ های مادی و معنوی ببخشید، هرگز نمی‌ آموزند که به‌ خاطر احساس خوب درونی کاری صورت دهند و بدون تردید می‌ دانید که راضی‌ نگه‌ داشتن دیگران و دریافت تحسینشان به‌راستی دشوار خواهد بود.

اجازه دهید فرزندتان بیاموزد که تلاش بسیار ارزشمند است. به آن‌ ها بیاموزید که زندگی درست مانند مدرسه است. اگر برای نمره‌ی 10 درس بخوانند، جزو دانش‌ آموزان ضعیف خواهند بود، اگر برای نمره‌ ی 15 درس بخوانند همیشه در میان دانش‌ آموزان متوسط قرار خواهند گرفت و اگر برای دریافت نمره‌ ی 20 تلاش کنند، از دانش‌ آموزان موفق خواهند شد. آن‌ ها باید بدانند در زندگی نیز هر استانداردی برای خود در نظر گیرند و به آن اندازه تلاش کنند، به همان دست خواهند یافت.

به‌ دست‌ آوردن ثروت به‌ هیچ‌ وجه هدف بدی نیست اما اگر می‌ خواهید فرزندتان به‌راستی ثروتمند باشد باید به او بیاموزید که تفاوت ثروتمند بودن با در آرزوی ثروت بودن این است که :

آن‌ هایی که ثروتمند هستند به‌ راستی کار می‌ کنند و آن‌ هایی که آرزو می‌ کنند ثروتمند باشند تنها رؤیابافی می‌ کنند.

از این‌ که فرزندانتان برای چند دقیقه و حتی چند روز از شما بدشان بیاید نترسید. اغلب والدین به‌خاطر این ترس، هرگز به فرزند خود نه نمی‌ گویند مگر این‌ که به‌ راستی از کوره در رفته باشند. به یاد داشته باشید که شما نیز همیشه و در همه حال احساس خوبی نسبت به والدین خود نداشته‌ اید اما همیشه آن‌ ها را دوست دارید.

منبع: مجله راز، فریبا جعفری نمینی

درباره‌ی مجله راز

مجله راز
دو هفته نامه روانشناسی راز، از انتشارات نسل نو اندیش - مدیر مسئول: بیژن علیپور - حامی وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *