عبارات تأکیدی بسیار قدرتمند هستند | دکتر زندگی

عبارات تأکیدی بسیار قدرتمند هستند

عبارات تأکیدی، جمله‌هایی مثبت هستند که وضعیتی به‌خصوص را شرح می‌ دهند و چندین بار تکرار می‌ شوند تا به این صورت روی ضمیر ناخودآگاه اثرگذار باشند و به اقدامی مثبت بینجامند. برای اطمینان بیشتر از تأثیر عبارات تأکیدی، آن‌ها باید با توجه کامل، علاقه و اعتقاد تکرار شوند.

در نظر بیاور که در استخر با دوستانت شنا می‌ کنی، آن‌ها پانزده دور بی‌ وقفه شنا می‌کنند. در عمرت چنین کاری نکرده بودی ولی دلت می‌ خواهد که به پای آن‌ها برسی و به آن‌ها ثابت کنی که تو هم می‌ توانی. تو شروع می‌ کنی به شنا کردن و در همین هنگام در ذهنت تکرار می‌ کنی: من می‌ توانم پانزده دور شنا کنم و به‌ شدت باور داری که این کار را می‌ کنی. تو در اصل چه می‌ کنی؟ تو عبارت تأکیدی را تکرار می‌ کنی.

متأسفانه بیشتر مردم فقط جملات منفی را در ذهن خود تکرار می‌کنند آن هم بر اساس موقعیت و وضعیت خودشان؛ این کار باعث می‌ شود مواردی ناخوشایند را جذب کنند. جملات و عبارات هم سازنده هستند و هم ویرانگر. با این روش مشخص می‌ شود که فرد نتایج خوشایند را در زندگی‌ اش خلق می‌ کند یا نتایج مضر را. بیشتر مواقع مردم جملات منفی را در ذهن خود تکرار می‌ کنند، بدون این‌که از حرکت خود آگاه باشند. آیا تو هم جزو افرادی هستی که مرتب برای خودت آیه‌ ی یأس می‌ خوانی که بدشانس هستی، قدرت درونی نداری، یا دست به هر کاری می‌ زنی، با شکست مواجه می‌ شوی؟ توجه داشته باش که هر حرفی بر زبان بیاوری یا در ذهنت بیاید، ضمیر ناخودآگاه آن را به‌صورت یک واقعیت می‌ پذیرد، در نتیجه، وقایع و مواردی مشابه را به زندگی‌ ات وارد می‌کند، و دیگر توجهی ندارد که مورد به نفع توست یا به ضرر تو. با این تفاسیر، چرا از عبارات مثبت استفاده نمی‌ کنی؟

مجسمه ی سختی ها

عبارات تأکیدی، مثل یک برنامه‌ ی کامپیوتری، در ذهن برنامه‌ ریزی می‌کند و عملکرد آن مشابه تجسم خلاق است. عبارات تأکیدی تکرار شده به تو کمک می‌ کند که فقط حواست را بر هدفت متمرکز کنی. و به‌طور خودکار، تصاویر ذهنی مرتبطی را به‌ وجود می‌ آورد که در ضمیر ناخودآگاه تأثیر می‌گذارد. ضمیر خودآگاه، یعنی همان ذهنی که با آن فکر می‌ کنی، این روند را شروع می‌ کند و سپس ضمیر ناخودآگاه این مسئولیت را به‌ عهده می‌ گیرد. پس با استفاده از عبارات تأکیدی، آن هم آگاهانه و با حضور ذهن، می‌ توانی روی ضمیر ناخودآگاه خودت اثر بگذاری و عادات، رفتار و حرکات و واکنش‌ های خودت را متحول کنی و حتی زندگی بیرونی‌ ات را دوباره سروسامان دهی.

گاهی اوقات نتایج به‌سرعت آشکار می‌شوند و گاهی اوقات هم به زمان نیاز دارند؛ تمام این‌ها به هدفت بستگی دارد. البته چند عامل در پیامد کار نقش اساسی دارند از جمله: زمان، حضور ذهن، باور قوی و احساس در هنگام بر زبان آوردن عبارات تأکیدی.

بسیار مهم است که به این نکته توجه کنی که تکرار عبارات تأکیدی برای چند دقیقه و به‌دنبال آن تفکر منفی در بقیه‌ ی ساعات روز، باعث خنثی‌شدن تأثیر عبارات تأکیدی می‌شود. به‌ هیچ‌ وجه نباید افکار منفی را به ذهنت راه بدهی؛ اگر خواهان نتایج مثبت هستی!

توصیه می‌ شود که از عبارات تأکیدی کوتاه استفاده کنی، چون به‌ یاد آوردن این‌ها آسان‌ تر است. زمانی که در اتوبوس، مترو یا صف انتظار هستی، و هنگام پیاده‌ روی عبارات تأکیدی را تکرار کن. بهتر است عبارات تأکیدی را چند بار در روز و هر مرتبه مدت ده تا پانزده دقیقه تکرار کنی.

تغيير اساسی در باورها

هر چقدر تمرکزت بیشتر و اعتقاد و باورت قوی‌ تر باشد، حال‌ و هوای بهتری در تو ایجاد می‌ شود که نتایجی سریع‌ تر و قوی‌ تر را به تو تحویل می‌ دهد.

انتخاب عبارات تأکیدی، باید بر اساس خواسته‌ ات باشد. اگر دلت می‌خواهد وزن کم کنی، از عبارت «من چاق نیستم» استفاده نکن، به‌جای آن بگو: «من لاغر می‌ شوم» یا «من به وزن دلخواهم رسیده‌ ام» چنین عباراتی تصاویری مثبت را در ذهن ایجاد می‌ کند. همیشه عبارات تأکیدی باید به‌ صورت زمان حال باشد نه آینده. وقتی می‌ گویی: «من پولدار خواهم شد»، یعنی که قصد داری روزی ثروتمند شوی؛ در آینده، نه حال. پس مؤثرتر است که بگویی: «هم‌ اکنون ثروتمند هستم». با این پیام، ضمیر ناخودآگاهت بی‌وقفه تلاش می‌ کند تا چنین اتفاقی بیفتد.

قدرت عبارات تأکیدی، زندگی‌ات را متحول می‌کند.

منبع: مجله راز ، نفیسه معتکف

درباره‌ی مجله راز

مجله راز
دو هفته نامه روانشناسی راز، از انتشارات نسل نو اندیش - مدیر مسئول: بیژن علیپور - حامی وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *