حسادت های زنانه | دکتر زندگی

حسادت های زنانه

همه، کم و بیش به حسادت و عوارض و علت هایش واقفند ولی با این وجود قادر نیستند جلوی خود را بگیرند. حسادت زن به اطرافیان شوهر، از جمله کارهایی است که نتایج نامطلوب‌تری دارد.

حسادت زنانه آن قدر تلخ است که من مجبور شدم یک عنوان جدید به آن اختصاص بدهم؛ برای اینکه در مشاوره‌هایم، ده‌ها مرد را سراغ دارم که از این عمل همسرشان به شدت خشمگین بوده‌اند و ناچار، شکایت آنان را پیش من آورده‌اند! از طرفی، چون زنانی هم سراغ دارم که در همین مورد از شوهران خود گله‌مند بوده‌اند، لذا تصمیم گرفتم تا در اندکی وسیع تر به این موضوع حساس و مخرب بپردازم.

حسادت به مرد، او را فراری می‌دهد، او را لوس و از خود راضی می‌کند، مرد را خودخواه‌ بار می‌آورد و بالاخره حسادت گورستان عشق است!

خانم های جوان! در صورتی که نامزدی دارید، یا به عقد مردی درآمده‌اید، یا اگر با کسی ازدواج کرده‌اید و حالا سال های اولیه ی زندگی مشترک شماست، سعی کنید با حسادت های بیجا، مردتان را کلافه نکنید! درست است که یک زن جوان باید مراقب حالات و روحیات همسرش باشد، ولی باید سعی کنید که بدون جهت و خارج از اندازه کنجکاو نباشید. سعی کنید کاملا به خودتان متکی باشید و خیال بد را از ذهن خود دور سازید. بدون جهت به او تهمت نزنید و بیخودی دنبال سرنخ نباشید، دزدکی و محرمانه او را کنترل نکنید، از او مچ‌گیری نکنید، جیب او را وارسی نکنید، هراس به دل راه ندهید. زیرا خودتان هم می‌دانید که زندگی در سایه ی اعتماد و اطمینان، بهتر پیشرفت می‌کند!

در صورتی که نتوانستید خود را کنترل کنید، رعایت نکات زیر هم برای زوج‌های جوانی که ازدواج کرده‌اند و هم برای کسانی که قرار است ازدواج بکنند، توصیه‌های ثمربخشی برای کاهش حسادت در زنان است:

۱- اگر در خود حسادت می‌بینید، اول سعی کنید آن را پیش خود اعتراف کنید، سپس در صورت امکان با دوستی شفیق و همراه که حافظ اسرار شماست در میان بگذارید. همین کار کوچک، شما را آرام خواهد کرد.

۲- اگر حدس شما در خصوص رفتار شوهرتان درست بود، اول آن را با همسرتان در میان بگذارید و به او بگویید که این کارهای تو مرا «آزرده‌ خاطر» کرده است؛ اما هرگز به او نگویید که این کار تو مرا «خشمگین» کرده است! در این صورت او هرگاه که بخواهد شما را خشمگین کند، آن عمل را تکرار خواهد کرد؛ پس نقطه ی ضعف خود را بدون جهت افشا نکنید.

۳- هرگز شخصیت خود را آن‌قدر پایین نیاورید که از شوهرتان بپرسید، فلان زن در فلان مجلس به نظر تو چطور بود؟ بیان همین مطلب، حساسیت و آسیب‌پذیری شما را به همسرتان نشان خواهد داد.

۴- در صورتی که هنوز با مردی ازدواج نکرده‌اید، هرگز برای از میدان به در کردن رقیب، به مبارزه برنخیزید. از حیله‌های معمول زنانه، هرگز استفاده نکنید و برای او دام نگذارید! ممکن است مردی در اثر این تمهیدها با شما ازدواج کند، ولی مطمئن باشید که پس از ازدواج، به اصل موضوع پی خواهد برد. آن وقت است که به شما وفادار نخواهد ماند.

۵- احساس عدم امنیت خود را به او نفهمانید که در این صورت قافیه را باخته‌اید‍‍! دوست شما نباید به خاطر شما از همه‌کس دست بشوید. به او فرصت بدهید که خودش تصمیم بگیرد، پافشاری شما کار را خرابتر می‌کند.

۶- سعی کنید «صاحب اختیار» مرد خویش نباشید و به خود نبالید که همسرتان بدون اجازۀ شما آب نمی‌خورد. تملک یک مرد، با عشق اصیل و سالم فرق دارد.

۷- حسادت زنانه، اگر تبدیل به رقابت شود، نابودکننده ی شماست، پس در گردونه رقابت نیفتید. در صورتی که از روی حسادت به دیگران، همسر کسی بشوید، ممکن است بعدا پشیمان شوید، زیرا حسادت، قضاوت را تیره و تار می‌کند. مردی که شما را درگیر رقابت می‌کند، در بازی ناجوانمردانه‌ای گرفتارتان کرده است، پس همین که او را شناختید، بی‌درنگ رهایش کنید.

۸- اگر ادامه ی دوستی‌تان در مخاطره‌ است، با حسادت شما او بر نمی‌گردد. اگر اوضاع تغییر نکرد، صبور باشید. با حسادت، کار خرابتر می‌شود. به خود متکی بودن توأم با اندکی حوصله و نداشتن ترس از این که دارید او را از دست می‌دهید، به موقعیت شما کمک بیشتری می‌کند.

۹- اگر مردی را دوست دارید، اعم از اینکه در دوره ی نامزدی هستید یا با او ازدواج کرده‌اید و سال های اولیه ی زندگی را سپری می‌کنید، سعی کنید به او حسادت نکنید. برای اینکه به این مرحله برسید، بیشتر به ارزش ها و توانایی های خود بها بدهید و دایم بر روی آنها تکیه کنید. اگر ممکن است، در یک زمینه ی کاری، هنری و یا حرفه و فنی فعالیت کنید تا حس احترام شما نسبت به خودتان بالاتر برود، در این صورت، میزان حسادت شما کمتر خواهد شد. ذهن تان را روی ارزش های ویژه ی خود متمرکز کنید تا افکارتان به موضوع دیگری منحرف نشده و در نتیجه، آرامش خود را بر هم نزنید.

۱۰- تلفن زدن موقوف! همسران جوان، پس از این که شوهرانشان سر کار می‌روند، معمولا در ماه های اول، بیکار و گاهی هم دلتنگ می‌شوند. لذا با تلفن کردن، هم از حال شوهر باخبر می‌شوند و هم رفع دلتنگی می‌کنند! تا اینجای قضیه به شرطی که گاهگاهی باشد خوب است. موضوع از جایی عیب پیدا می‌کند که تعداد این تلفن ها به روزی دو یا سه‌بار برسد در این صورت، هم وقت شوهر اجازه نمی‌دهد و هم تبدیل به نوعی حسادت زنانه و گاهی بدبینی به همسر می‌شود که بسیار مخرب و حتی ویرانگر است. به این گروه از زنان توصیه ی اکید می‌شود که سرشان را به کاری ارزشمند گرم کنند تا نیازی به تکرار این گونه کارها نباشد.

متأسفانه درصد کمی از نسل جوان ما زندگی واقعی می‌کنند. بقیه دایم در حال انتظارند و مایلند که دوستشان و یا همسرشان به آنها تلفن بزنند، یا خودشان با آنان تماس تلفنی بگیرند. به این دسته از نسل جوان توصیه می‌شود: «راه خود را در پیش گیرید، از زندگی خود لذت ببرید، به خود توجه کنید تا نیازی به این دلخوشی‌ها نداشته باشید».

درباره‌ی محمدرضا اسلامی

محمدرضا اسلامی
نویسنده و مشاور در حوزه ی خانواده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *