دلایل درست ازدواج | دکتر زندگی

دلایل درست ازدواج

برای ازدواج کردن دلایل بسیاری وجود دارد، اما برای ازدواج نکردن دلیل آوردن اغلب سخت و مشکل است. در این قسمت دلایل درست ازدواج را که می تواند به ازدواج موفق منتهی شود، فهرست می کنیم:

۱- مصاحبت و همراهی: شریک شدن با دیگری در زندگی دلیل رایج و مناسبی برای ازدواج است. مصاحبت و همراهی به این معنی است که در سفر زندگی شریک و همراهی داشته باشیم. هر چند برخی از مردم به اشتباه تصور می کنند که ازدواج به تنهایی آنها خاتمه خواهد داد. مطلب مهم اینجاست که چه کسی پیشقراول این سفر خواهد بود. آیا هر دو در یک راه می خواهند بروند، یا اینکه یکی از همسران( معمولا آقایان ) دیگری را در سفر خود شریک می کند. اگر زن برای خود مقصدی نداشته باشد، شاید بتوان او را به همراهی فراخواند. اما همراهی با فردی که مقصد معینی ندارد، چندان رضایت بخش نیست و اگر دیگری را با اجبار همراه خود کنیم، باز هم سفر دلنشین نخواهد بود و تعارض و دلزدگی را در خود نهفته دارد.

۲- عشق و صمیمیت: نیاز به عشق و صمیمیت، با نیاز به مصاحبت و همراهی رابطه دارد. محبت ِ اصیل و حقیقی برای فرد فرد ِ آدمیان هدیه ای فوق العاده است.

۳- شریک حمایت کننده: دلیل مناسب دیگر، فرصتی است که ازدواج برای رشد فرد به عنوان یک انسان فراهم می کند. اگر یکی از دو نفر فقط به فکر رشد خود و علایق حرفه ای و نیاز خود به شهرت و موفقیت باشد، ازدواج نمی تواند بقا داشته باشد؛ یا حداقل بقای رضایت بخشی نخواهد داشت. اما شریک شدن در موفقیت های یکدیگر و حمایت اصیل و صمیمانه می تواند ارتباط را تقویت کند و به آن ثبات دهد. ازدواج مناسب می تواند بهترین فرصت برای موفقیت هر دو نفر باشد.

۴- شریک جنسی: ازدواج منبع باثباتی برای ارضای جنسی هردو نفر است و راهی است مشروع و مجاز برای بروز هیجانات و رفتارهای جنسی. اما اگر ارتباط جنسی دلیل اصلی ازدواج باشد، معمولا با ازدواج موفقی روبه رو نخواهیم شد.

۵- والد شدن: دلیل رایج دیگر جهت ازدواج صاحب فرزند شدن است. والد شدن البته موهبتی آمیخته با تضاد است. از یک سو تربیت فرزند وظیفه ای سخت و اغلب حتی دلسرد کننده است اما از طرف دیگر کاری بسیار رضایت آور است. وقتی فرزندان بزرگ می شوند و به حد کافی مستقل می شوند، اکثر والدین بیان می کنند که این تجربه برای همه ی عمر آنها کافی بوده است و دیگر نمی خواهند که صاحب فرزند شوند؛ اما اغلب خواهند گفت، که اگر یکبار دیگر به دنیا بیایند باز هم تصمیم به داشتن فرزند خواهند گرفت. هر فردی نمی تواند پدر یا مادر خوبی باشد و این البته وظیفه ای دشوار است. آمدن فرزند می تواند برای ازدواج تاثیر مثبت و یا برعکس تاثیر مخرب داشته باشد. زوج هایی که با موفقیت فرزند خود را بزرگ کرده اند، انسجام با اهمیتی بین خود ایجاد می کنند و از آنچه باهم انجام داده اند، احساس غرور و افتخار می کنند.

دلایل نادرست ازدواج-بخش اول

دلایل نادرست ازدواج-بخش دوم

منبع: کتاب”ازدواج” ؛ اقتباس و تالیف: مهدی میر محمدصادقی

درباره‌ی صابر خطیری

صابر خطیری
- پژوهشگر و نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *