30 نکته‌ی مفید برای زندگی پربار | دکتر زندگی

30 نکته‌ی مفید برای زندگی پربار

ماریا رابینسون گفته است: «کسی نمی‌تواند برگردد و آغازی تازه داشته باشد، اما همه می‌توانند همین امروز آغاز کنند و پایانی تازه داشته باشند.» حقیقت بالاتر از هر چیزی است. اما پیش از این‌که فرایند تغییر را آغاز کنید، باید از انجام کارهایی که شما را به عقب می‌کشاند، باز ایستید.

وقتی از اشتباه‌کردن باز ایستید، به کارهای درست

فرصت می‌دهید که در مسیر شما قرار گیرند.

برای شروع توجه کنید:

1- وقتتان را با افراد نالایق صرف نکنید.

زندگی کوتاه‌تر از این است که بخواهید وقتتان را با کسانی بگذرانید که شهد شادمانی را از وجود شما می‌کشند. اگر کسی شما را در زندگی‌اش می‌خواهد، باید جایی در زندگی برایتان قایل شود.

2- از مشکلاتتان فرار نکنید.

با مشکلاتتان رویارو شوید. هرچند کار آسانی نیست. کسی پیدا نمی‌شود که بتواند ضربه‌هایی را که بر او فرود می‌آید، بی‌دردسر از سر بگذراند. قرار نیست بتوانیم مشکلاتمان را بلافاصله برطرف کنیم. این‌گونه نیز برنامه‌ریزی نشده‌ایم.

3- از فریب‌دادن خود باز ایستید.

می‌توانید هرکسی را در دنیا بفریبید، اما نمی‌توانید خود را فریب دهید. زندگی ما وقتی در مسیر پیشرفت قرار می‌گیرد که از فرصت‌ها استفاده کنیم، و نخستین و دشوارترین فرصتی که می‌توانیم از آن استفاده کنیم، این است که با خودمان روراست و صادق باشیم.

4- نیازهای خودتان را پشتِ گوش نیندازید.

دردناک‌ترین ماجرا این است که در فرایند زیاد دوست‌داشتن دیگری، خود را کنار بگذارید و از یاد ببرید که شما هم برای خودتان فردی خاص هستید. به دیگران کمک کنید، اما به خودتان هم یاری برسانید.

5- از تظاهر به کسی که نیستید، دست بردارید.

تغییرکردن و حرکت به سوی رشد و کمال بسیار خوب است ولی باید انگیزه‌ی آن میل به کمال و رشد باشد. تغییری که به‌خاطر خوشایند دیگران و گرفتن تأیید از آن‌ها ایجاد می‌شود هرگز مطلوب نیست. بنابراین از تظاهر کردن به کسی که نیستید و دیگران دوست دارند دست بردارید.

6- این‌قدر به گذشته متصل نباشید.

اگر پیوسته به خواندن فصل پیشین کتاب زندگی بپردازید، نمی‌توانید فصل بعدی آن را آغاز کنید.

7- از اشتباه‌کردن هراس نداشته باشید.

کاری انجام‌دادن و اشتباه‌کردن، چندین برابر پربارتر از آن است که هیچ کاری انجام ندهید. در پشت هر موفقیتی، آثار شکست‌هایی وجود دارد، و هر شکستی به موفقیت رهنمون می‌شود.

8- خود را برای اشتباهات قدیمی سرزنش نکنید.

ممکن است فردی نامناسب را دوست داشته باشیم و برای کارهایی نادرست فریاد برآوریم؛ اما مهم نیست چقدر اشتباه می‌کنیم، یک اتفاقِ حتمی این است که اشتباهات به ما کمک می‌کنند که شخص یا چیزهایی را که برایمان مناسب است، پیدا کنیم.

9- از خریدن شادمانی اجتناب ورزید.

بسیاری از چیزهایی که دوست داریم، گران‌قیمت هستند. اما واقعیت این است چیزهایی که ما را به‌سادگی خشنود می‌کنند، مجانی‌اند؛ محبت، خنده، و توجه به اشتیاق‌‌هایمان.

10- برای خوشحال‌بودن، به دیگران چشم نداشته باشید.

اگر از آن‌که هستید، رضایت کامل ندارید، از رابطه‌ی بلندمدتتان با هرکس دیگر نیز خرسند نخواهید شد. نخست لازم است در زندگی‌ خودتان ثبات ایجاد کنید، و آن‌گاه آن را با کسی دیگر تقسیم کنید.

11- وقت را تلف نکنید.

بیش از اندازه فکر نکنید، زیرا در آن صورت مشکلی می‌آفرینید که پیش از این وجود نداشته است. موقعیت را بسنجید و کاری قطعی انجام دهید. پیشرفت‌کردن، مستلزم خطرکردن است. اگر همچنان در مقطع اول گیر کرده باشید، نمی‌توانید به مقطع بعدی وارد شوید.

12- تصور نکنید که آماده نیستید.

وقتی فرصت‌ها پیش می‌آیند، هیچ‌کس صددرصد آماده نیست. زیرا بیشتر فرصت‌های بزرگ زندگی ما را وادار می‌کنند فراتر از محدوده‌ی آسودگی‌مان برویم، که معنایش این است که در ابتدا احساس راحتی کامل نداریم.

13- به دلایل اشتباه درگیر رابطه‌ای نشوید.

رابطه‌ها را خردمندانه انتخاب کنید. بهتر است تنها باشید تا این‌که همراهی نامناسب داشته باشید. دلیلی برای دستپاچگی نیست. اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد، خواهد افتاد؛ در زمانی مناسب، با شخصی مناسب، و با دلیلی مناسب. توجه داشته باشید که ملاک اصلی ازدواجتان باید معیارهای معقول باشد نه علاقه. عمده‌ی کسانی که به واسطه‌ی علاقه‌شان ازدواج کرده‌اند و عشق دلیل اصلی ازدواجشان بوده است اکنون از زندگی خود رضایتی ندارند.

14- به‌صرف کارایی‌نداشتن رابطه‌های پیشین، از رابطه‌های جدید احتراز نکنید.

در زندگی به این درک می‌رسید که آشنایی با هرکسی علتی دارد. برخی شما را امتحان می‌کنند، برخی از شما استفاده می‌کنند و برخی به شما می‌آموزند. اما مهم‌تر از همه این است که برخی بهترین را به شما ارزانی می‌کنند.

15- دست از رقابت با همگان بردارید.

به این فکر نباشید که دیگران از شما بهتر عمل می‌کنند. تمرکز و توجهتان این باشد که هر روز سنگ‌های خود را وا بکنید. تنها به این فکر کنید که از دیروزتان بهتر و موفق‌تر باشید.

16- نسبت به دیگران حسادت نورزید.

از داشتن موهبت‌های خود لذت ببرید و برای حفظ داشته‌های دیگران دعا کنید و از خداوند بخواهید تا با تلاش و پشتکار خود به بهترین موهبت‎هایی که خواهان داشتن آن در زندگی هستید برسید.

17- از شکوه و شکایت دست بردارید و برای خود احساس تأسف نکنید.

توپ‌های زندگی به دلیل خاصی پرتاب می‌شوند؛ تا مسیرتان را در جهتی قرار دهند که هدف زندگی شماست. ممکن است آنچه را که اتفاق می‌افتد، در همان دم نبینید یا درک نکنید، و ممکن است برایتان دشوار باشد. اما بر توپ‌های منفی که در گذشته به سویتان پرتاب شده‌اند، تعمق کنید. اغلب درخواهید یافت که همه‌ی آن‌ها سرانجام شما را به جایگاه، شخص، فکر یا موقعیت بهتری هدایت کرده‌اند. بنابراین لبخند بزنید! بگذارید همه بدانند که امروز شما قوی‌تر از دیروز هستید و قوی‌تر نیز خواهید بود.

18- از کینه‌ورزی دست بردارید.

با تنفر و کینه‌ی اندوخته در سینه زندگی را سپری نکنید، زیرا در آن صورت، به خودتان بیش از کسانی که از ایشان بیزارید، آسیب می‌رسانید. بخشودن به این معنا نیست که بگویید: «آنچه با من کرده‌ای اشکالی ندارد.» بلکه به این معناست: «اجازه نمی‌دهم کاری که با من کرده‌ای، شادمانی‌ تمام زندگی‌ام را ویران کند.» بخشودن چاره‌ی کار است. رها کنید، آرامش بیابید، و خود را آزاد کنید!

19- نگذارید دیگران شما را تا سطح خودشان پایین آورند.

سطح مورد نظر خود را پایین نیاورید تا با کسانی که نمی‌خواهند به سطح شما ارتقا یابند، تطبیق یابید.

20- لازم نیست برای شناساندن خودتان به دیگران وقت صرف کنید.

دوستانتان به این کار نیاز ندارند و دشمنانتان آن را باور نمی‌کنند. کاری را انجام دهید که عقلتان درستی آن را تأیید می‎کند.

21- کاری را بارها و بارها و بدون وقفه انجام ندهید.

زمانی که لازم است نفسی عمیق بکشید، همان هنگامی است که برای این کار وقتی ندارید. اگر همان کار را پیوسته انجام دهید، همان نتیجه را پیوسته به‌دست می‌آورید. گاه لازم است خود را کنار بکشید تا موارد را شفاف‌تر ببینید.

22- زیبایی دقایق کوچک را نادیده نگیرید.

از چیزهای کوچک لذت ببرید، زیرا ممکن است روزی بازگردید و دریابید که آن‌ها بزرگ و مهم بوده‌اند. بهترین بخش زندگی‌تان، دقایق کوچک و گمنامی‌اند که صرف خندیدن با کسی می‌کنید که برایتان ارزشمند است.

23- لازم نیست همه‌ی کارها بی‌نقص باشد.

دنیای حقیقی به تکامل‌طلبان پاداشی نمی‌دهد. اما به کسانی که کار انجام می‌دهند، ارج می‌گذارد.

24- مسیری را دنبال کنید که با کمترین مقاومت همراه باشد.

زندگی آسان نیست، به‌ویژه وقتی برای رسیدن به موردی ارزشمند برنامه‌ریزی می‌کنید. راه آسان را از نظر دور ندارید. کاری بی‌نظیر انجام دهید.

25- اگر اوضاع و احوالتان خوب نیست، سعی کنید به گونه‎ای عمل کنید که اجازه‎ی ورود افکار منفی را به ذهن خود ندهید.

اشکالی ندارد در خلوت خود به فکر بروید، اگر قوی نیستید خود را فردی قوی تصور کنید و این تصور به شما نیرویی می‎دهد تا به دنیا ثابت کنید که از پس مسایل زندگی‎تان برمی‎آیید.

26- دیگران را برای مشکلات خودتان سرزنش نکنید.

رؤیاهایتان به اندازه‌ای تحقق می‌یابند که مسؤولیت زندگی خود را می‌پذیرید. وقتی دیگران را به‌خاطر شرایط خودتان ملامت کنید، از پذیرش مسؤولیت شانه خالی می‌کنید و به دیگران اقتدار می‌دهید که بر آن بخش زندگی‌تان تسلط داشته باشند.

27- از این‌که برای هرکسی همه‌چیز باشید، دست بردارید.

انجام چنین کاری محال است و تلاش‌کردن دراین‌باره، تنها شما را به فنا می‌برد. اما اگر لبخندی بر لبی بنشانید، همان می‌تواند دنیا را تغییر دهد؛ شاید نه تمام دنیا، اما دنیای آنان را. بنابراین، تمرکزتان را تنگ‌تر و باریک‌تر کنید.

28- زیاد نگران نباشید.

نگرانی از بار فردا نمی‌کاهد، اما از شادمانی امروز کم خواهد کرد. برای این‌که بسنجید آیا این مورد ارزش این‌همه فکرکردن را دارد یا نه، از خود بپرسید: «آیا این موضوع برای یک سال مهم است؟ سه سال؟ پنج سال؟ اگر نیست، پس ارزش نگران‌شدن ندارد.

29- بر چیزهایی که نمی‌خواهید اتفاق بیفتد، تمرکز نکنید.

بر آنچه که می‌خواهید رخ دهد، تمرکز کنید. افکار مثبت، سرچشمه‌ی موفقیتی چشمگیر است. اگر هر صبح با این فکر بیدار شوید که موضوعی شگفت‌انگیز در زندگی‌ امروزتان رخ خواهد داد، و به آن توجهی خاص نشان دهید، اغلب درخواهید یافت که حق با شماست.

30- از ناسپاسی باز ایستید.

صرف‌نظر از این‌که زندگی‌تان چگونه است، هر صبح با سپاسگزاری از زندگی چشم بگشایید. کسی در جایی هست که مأیوسانه برای زندگی‌اش مبارزه می‌کند. به‌جای این‌که به آنچه از دست داده‌اید فکر کنید، درباره‌ی آنچه که دارید و دیگران از دست می‌دهند، بیندیشید.

منبع: مجله راز، مجموعه‌ی مارک و انجل هک، کیانا اورنگ

درباره‌ی مجله راز

مجله راز
دو هفته نامه روانشناسی راز، از انتشارات نسل نو اندیش - مدیر مسئول: بیژن علیپور - حامی وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *