متن کامل سند ۲۰۳۰ – ترجمه کمیسیون ملی یونسکو – ایران

متن کامل سند 2030 – ترجمه کمیسیون ملی یونسکو – ایران

حضرت محمد (ص):

بر دروغگویی تو همین بس است که هر چه شنیدی را نقل کنی.

در تصویب «چارچوب اقدام آموزش 2030» یونسکو یا همان سند 2030، از هیچ کشوری درخواست امضاء نشده است. اصولا در بین اسناد یونسکو به جز پیمان نامه ها که جنبه الزامی دارند، و باید به تایید مجالس کشورها برسند، هیچ سند دیگری مورد امضای فیزیکی واقع نمی شود.

سند «چارچوب اقدام آموزش 2030» در زمره پیمان نامه ها نیست و به عنوان یک چارچوب عمل که کشورها مطابق با ساختار ملی خود آن را اجرا می کنند، در حقیقت یک توصیه نامه به شمار می رود و بنابراین توسط هیچ کشوری امضا نشده است.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به اعلام پرهیز رسمی و مکتوب خود، هیچ تعهد حقوقی یا سیاسی نسبت به «چارچوب اقدام آموزش 2030» ندارد و می تواند با استناد به اعلام پرهیز خود از اجرای هر بخشی از سند مزبور که تشخیص دهد در تعارض با مقررات و اولویت های ملی، باورهای دینی و ارزش های فرهنگی کشور است، خودداری نماید.

کمیسیون ملی یونسکو در پی نهایی شدن «چارچوب اقدام آموزش 2030»، و با همکاری متخصصین ارشد آموزش در کشور، اقدام به تدوین «چارچوب اقدام ملی آموزش 2030» مبتنی بر اسناد بالادستی و منطبق با معیارها و ارزش های شریعت اسلامی نمود که در حقیقت تفسیری ملی از «چارچوب اقدام آموزش 2030» به شمار می رود. هدف اصلی از تدوین چارچوب ملی، انطباق چارچوب بین المللی با اهداف ملی و نظام ارزشی جمهوری اسلامی بوده است. این سند در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۹۵ رونمایی شده و کلیه اطلاعات مربوط به آن به صورت شفاف در سایت کمیسیون ملی یونسکو قرار گرفته است.

هیچ بدی و زشتی بدتر از دروغگوئی نیست. حضرت علی (ع)

شما می توانید با کلیک بر روی لینک های ذیل متن کامل و فارسی سند 2030 و همچنین متن کامل و انگلیسی سند ۲۰۳۰ را دانلود نمایید:

 

اهداف هفده گانه توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل

بر اساس اهداف اعلام شده توسط سازمان ملل، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰، کلیه ی کشورهای عضو سازمان ملل باید تلاش نمایند که به اهداف و شاخص های توسعه ی پایدار با همکاری و تعامل یکديگر در سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی دست یابند. توسعه ی پایدار یعنی (توسعه ای که نیاز فعلی جوامع را بدون خدشه وارد کردن به توانایی های نسل های آتی در تامین نیاز هایشان، تامین نموده و به فرصت هایی که برای روشن کردن دوره ی جدیدی از تحول در جهت تغییر اساسی جهانی دلالت داشته باشد، تاکید نماید.) سازمان ملل متحد برای رسیدن به اهداف توسعه ی پایدار، ۱۷ هدف کلان را تعیین و تصویب نموده که کلیه آژانسهای تخصصی بین المللی همچون یونسکو موظف و متعهد می باشند که راهبرد میان مدت و  بلند مدت خود را بر این اساس تنظیم نمایند. خلاصه ی این اهداف عبارتند از:

۱- پایان دادن به فقر

۲- پایان دادن به گرسنگی

۳- زندگی سالم و ارتقاء رفاه

۴- آموزش با کیفیت

۵- برابری جنسیتی

۶- در دسترس بودن آب سالم و فاضلاب

۷- دسترسی به انرژی پاک و مقرون به صرفه

۸- رشد اقتصادی پایدار و کار شایسته

۹- ارتقاء زیر ساخت های، تاب آور و صنعتی فراگیر

۱۰- کاهش نابرابری

۱۱- شهرها و جوامع پایدار و تاب آور

۱۲- الگوی تولید و مصرف پایدار

۱۳- اقدامات جهت مبارزه با تغییرات اقلیم

۱۴- استفاده پایدار از اقیانوس و دریاها

۱۵- ارتقای اکوسیستم و جلوگیری از بین رفتن تنوع زیستی

۱۶- جامعه ی پایدار و صلح آمیز

۱۷- احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار.

منابع:

وب سایت کمیسیون ملی یونسکو – ایران، تهران
وب سایت بین المللی یونسکو – سازمان ملل متحد

درباره‌ی دکتر زندگی

دکتر زندگی
خانواده، عشق، تحول، موفقیت

2 دیدگاه

  1. آواتار حسین ملکی

    ممنون از توضیحات کاملتون در مورد این سرویس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *