زندگی فعالی داشته باشید | دکتر زندگی

زندگی فعالی داشته باشید

به طور کلی فعالیت جسمانی در کنترل و کاهش عوارض بسیاری از بیماری ها مانند فشارخون، چاقی، پوکی استخوان، تنگی عروق، دیابت نوع دو، کاهش استرس و … مفید می باشد. فعال بودن همچنین شرایط مناسبی را جهت لذت بخش بودن زندگی و شادابی فراهم می نماید.

چگونه باید فعال بود؟

هر نوع فعالیتی (خفیف، متوسط و شدید) که شرایط مناسب را جهت سلامتی جسمی و روحی فراهم آورد مفید می باشد. قدم زدن آهسته و تند، نظافت منزل، باغبانی، دوچرخه سواری، کوه پیمایی و … در سلامتی و شادابی مؤثر است. (انجام حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت متوسط در اغلب روزهای هفته و یا ترجیحا هر روز که تعداد آن بین حداقل و حداکثر فعالیت روزانه باشد برای سلامت سالمندان بسیار ضروری است و منجر به کاهش اثرات و کندی روند پیری می گردد.)

توجه: در صورت انجام فعالیت های شدید توصیه می گردد قبلا با پزشک خود مشورت کنید.

فعالیت را چگونه شروع و ادامه دهیم؟

اگر قبلا زندگی بدون فعالیت را سپری کرده اید برای شروع سعی کنید از فعالیت های سبک استفاده کنید و آن را متناسب با شرایط جسمانی خود تنظیم نمایید. فعالیت هایی را انتخاب کنید که به آن علاقه مند هستید (شنا کردن، دوچرخه سواری و … .)

فعالیت های خود را به صورت گروهی و با دوستان خود انجام دهید (حضور در جمع دوستان موجب شادی، نشاط و تقویت انگیزه خواهد شد).

در صورت وجود هوای نامناسب سعی کنید در منزل و یا اطراف آن فعالیت خود را ادامه دهید (در صورت تمایل می توانید از وسایل سمعی و بصری نیز استفاده کنید.)

با پزشک خود مشورت کنید: 

در زمینه استفاده بهینه از زمان و انتخاب نوع فعالیت خود با پزشک تان مشورت کنید.

 

منبع:  کتاب”راهنمای سلامت سالمندان” ؛ نویسنده: دکتر سیدعلی محمد یکتامرام

درباره‌ی صابر خطیری

صابر خطیری
- پژوهشگر و نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *